7 Şubat 2015 Cumartesi

Torrent Nedir?


Torrent Nedir?
Torrent, internet üzerinden bir dosya indirmek için gerekli olan her bilgiyi içinde barındıran, .torrent soyadlı küçük bir dosyadır. Diğer bir deyişle, Torrent’te dosya isimleri, bu dosyaların boyutları, nereden indirilecekleri gibi bilgiler yer alır. Torrent dosyalarına ve arama motorlarına pek çok web sitesinden ulaşabilmeniz mümkün. Torrent’in dünya çapında yaygın bir kullanım ağının olduğunun altını çizmek gerekir. Daha fazla internet kullanıcısını kendine çekmesinden ötürü daha hızlı dosya transferini mümkün kılan Torrent ile daha önce de değindiğimiz gibi devasa boyutlu dosyaları bilgisayarınıza en hızlı şekilde indirebilmeniz de mümkündür.



Availability (ulaşılabilirlik) :

Kullanıcıya (client) dağıtılan programın kaç tane full kopyası olduğunu gösterir. Her bir seed bu sayıya 1.0 ekler. O anda o dosyanın bir kısmına sahip olan kullanıcılarda sahip oldukları oran kadar availability'e ekleme yapar.


Leech (sülük,eş) :

Download'ı ağırlıklı paylaşımda bulunan ,dosyanın tamamının elinde bulundurmayan , seed lerden dosya çeken kullanıcılara verilen addır.


Seeder (ortak) :

Seeder bir dosyanın tamamına sahip olan kullanıcıdır. Ne kadar çok seeder olursa o dosyanın tamamlanışı o kadar kolay ve çabuk olur.


Tracker (alıcı-verici) :

Bir tracker o an o dosya için kaç tane seeder ve kaç tane dosyayı indiren kişi olduğunu kaydeder. Kullanıcı programları bu verileri aralıklarla trackera gönderir böylece sisteme girecek yeni kullanıcılar ve sistemdeki kullanıcılar bağlanılıcak yeni kullanıcılardan haberdar olur . Tracker indirilen dosyayı içermez ve datanın transferiyle bir alakası yoktur.






author

Yazar Hakkında

Merhaba ben Eray Güzel. 2008 Yılında İnternet Dünyasıyla Tanıştım. KızılGezegen Youtube Kanalımı Açtım ve Şimdi de "Red Platform" Sayfasında Hem Yöneticilik Yapıyorum Hem Oyun Ekliyorum. ’ Bilgisayar Kullanmayı ve Oyun Oynamayı Seviyorum. isterseniz Bizi’ı Facebook, Twitter, Youtube veya RSS ile takip edebilirsiniz.

0 yorum :

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Zamunda Oyunlar | Designed With By Blogger Templates
Scroll To Top